Intisar al-Hammadi, un model din Yemen în plină ascensiune, în vârstă de doar 19 ani, a fost arestată pe 20 februarie, în timp ce se ducea spre o şedinţă foto. Acuzațiile au fost legate de prostituţie şi consum de droguri, dar au fost dezminţite de avocatul său, care a transmis că ocupaţia de model reprezintă adevăratul motiv al încarcerării, potrivit BBC News.

În luna iunie, autoritățile au adus-o pe Intisar al-Hammadi de două ori în fața instanței municipale din Sanaa, capitala Yemenului, pentru acuzații aparente de săvârșire a unor „acte indecente” și „deținere de droguri”, a declarat avocatul ei pentru Human Rights Watch.

Autoritățile i-au refuzat accesul avocatului lui al-Hammadi la documentele instanței, după ce acesta a fost numit din oficiu să se ocupe de cazul acesteia, în luna martie, suspendându-i în luna mai dreptul de a-și asista clientul în istanță, aparent ca represalii pentru comentariile sale publice asupra cazului.

Avocatul lui Intisar al-Hammadi a mai transmis că aceasta a fost abuzată fizic și verbal de către interogatori, supusă insultelor rasiste și obligată să semneze un document în timp ce era legată la ochi.

/www.comisarul.ro/articol/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.