La cinci ore de zbor de București, un alt război face sute de mii de morți. O tânără vorbește despre țara în care „fiecare picătură de apă e un lux”, iar „viața e un fel de condamnare”

Amira Al-Sharif, fotografă din Yemen (stat aflat în vestul Asiei) ale cărei imagini au fost publicate în New York Times, Washington Post și National Geographic, vorbește într-un interviu pentru Libertatea, despre ce înseamnă pentru ea să documenteze războiul din propria țară, scenă a celui mai mare dezastru umanitar din lume, după cum îl descrie ONU, și locul în care sute de mii de oameni mor din cauza războiului, a foametei și a bolilor netratate. În discuția cu ziarul, Amira vorbește și despre războiul din Ucraina.

„Femeile poartă cu ele istoria grea a războiului”, spune Amira Al-Sharif care locuiește în prezent în Franța, unde urmează un master în Artă Plastică la Beaux-Arts de Paris. O țară europeană care și-a decis recent președintele luând în calcul și viziunea sa despre drepturile religioase. Marine Le Pen, contracandidata lui Emmanuel Macron, spunea că va interzice vălul islamic în spațiul public, dacă va fi aleasă. Doar că spre deosebire de țara sa natală, Yemen, aflată într-un război violent de opt ani, în Franța fotografa trebuie să facă față doar luptei ideilor, normale într-o democrație.

Citeşte întreaga ştire: INTERVIU. La cinci ore de zbor de București, un alt război face sute de mii de morți. O tânără vorbește despre țara în care „fiecare picătură de apă e un lux”, iar „viața e un fel de condamnare”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.