Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta ca in urma demersurilor sustinute la nivelul Departamentului Consular au fost finalizate joi procedurile de repatriere din Republica Yemen, prin Republica Araba Egipt si Republica Turcia, a unei familii compuse din sase cetateni romani si doi membri de familie ai acestora, cetateni yemeniti.

Repatrierea s-a realizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Cairo si al Consulatului General al Romaniei la Istanbul, costurile aferente procedurilor de repatriere, inclusiv transportul aerian international, fiind suportate de MAE.

De asemenea, a mentinut dialogul in permanenta cu acestia pana la parasirea teritoriului yemenit in scopul deplasarii spre Cairo. Demersurile au fost desfasurate sub coordonarea Departamentului Consular din cadrul MAE, precum si cu avizul autoritatilor romane competente in materie”, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit aceleiasi surse, grupul format din cele opt persoane a parasit Republica Yemen, miercuri, la data de 21 august 2019, pe cale aeriana, pe ruta Seyoun – Cairo – Istanbul – Bucuresti.

mai mult la :  m.ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.